Το site μας είναι έτοιμο να σας ξεναγήσει σε απολαυστικές περιπλανήσεις καφέ.

Ποτα

 

Μπύρες

  To café 69 από το 2008 προτιμάει να σερβίρει τους πελάτες του μπύρες ελληνικές ,η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπύρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων. Σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε. Θα συνεπάρει ακόμα και τους  πιο απαιτητικούς.

Αλφα: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία Μια ξανθιά ελαφριά Lager, δροσερή,  με πλούσιο αφρό, που πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις, ακούει στο όνομα Άλφα. Έχει διακριτικό άρωμα και αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπύρας στην Ελλάδα , καθώς μετρά ήδη 48 χρόνια ζωής και υπήρξε η πρώτη μπύρα με… ελληνικό όνομα.

Fix: επανακυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια με το ίδιο όνομα και την κλασική αγαπημένη συνταγή. Γεννήθηκε το 1864 και ουσιαστικά, έμαθε στους Έλληνες… να πίνουν μπύρα. Μετά το 1962, η μπίρα Fix επανακυκλοφόρησε το 2010, με την ίδια  σχεδόν συσκευασία με την οποία τη μάθαμε και εξίσου νόστιμη και δροσιστική.

ΒεργίναΤο 1998 ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό ζυθοποιείο στη Ροδόπη -εκεί όπου κατά την παράδοση παρήχθη για πρώτη φορά ελληνική μπύρα κατά τους αρχαίους χρόνους- και γεννήθηκε η μπίρα «Βεργίνα».  Έτσι παράγεται η Βεργίνα σε μορφή lager με πλούσια γεύση και η Βεργίνα κόκκινη με κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα εξωτικών φρούτων.

 ΖΕΟΣ: Η απαστερίωτη Zeos pilsner, παρασκευάζεται κάτω από τα Γερμανικά πρότυπα με υψηλού επιπέδου αγνά συστατικά χωρίς προσθήκη χημικών και άλλων προϊόντων για την επίσπευση της παραγωγής της. Περιέχει βύνη κριθαριού και σιταριού, λυκίσκο και μαγιά.  
Χρώμα χρυσό, πλούσιος λευκός αφρός που υποχωρεί σιγά σιγά. Μύτη με έντονη βύνη, λυκίσκο και ιδέα μήλου, ροδάκινου, ίσως και γλυκόριζας. Το στόμα είναι πικάντικο και πικρό. Ελαφρύ σώμα, επίγευση έντονη, ξηρή, μεγάλης διάρκειας με έντονη την αίσθηση φρεσκοψημένου ψωμιού. 

 

Septem: Το όνομα Septem δεν είναι τυχαίο. Σημαίνει «επτά» στα λατινικά και συμβολίζει τις επτά μπίρες, μια για κάθε μέρα της εβδομάδας. Από τις επτά ημέρες της εβδομάδας, έχουν ήδη καταφέρει να καλύψουν τις τέσσερις! Έχουν φτιάξει 4 ετικέτες (Pilsner για την Δευτέρα, Premium Red Ale για την Πέμπτη, Pale Ale για την Παρασκευή και Honey Golden Ale για την Κυριακή), ενώ κατά καιρούς παρουσιάζουν και κάποιες εποχικές ετικέτες. Η Honey Golden Ale, μάλιστα, που είναι η πιο ιδιαίτερη από τις 4 μπίρες Septem, είναι και η πιο επιτυχημένη. Πέρσι κέρδισε και το χρυσό μετάλλιο στο International Beer Challenge, έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς μπίρας, ως η καλύτερη μπίρα στην κατηγορία της. Septem,  η Monday's Pilsner περιέχει ολόκληρο λυκίσκο των ποικιλιών Northern Brewer & Perle. Η ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία 9-11 βαθμών Κελσίου και η  ωρίμανση κρατάει 6 εβδομάδες σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Είναι μια φρέσκια,  μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπύρα που προτείνεται να σερβιριστεί μεταξύ 4-6 βαθμών Κελσίου.

Το σώμα της είναι χρυσόξανθο και ο λευκός αφρός της ιδιαίτερα συνεκτικός και συμπαγής. Αρώματα λουλουδιών, κίτρου  και λυκίσκου, ενώ στη γεύση επικρατεί η ίδια άποψη με διακριτική παρουσία βύνης και δροσιστική οξύτητα και πικράδα. Η επίγευσή της μακράς διάρκειας με τσιμπήματα πικραδας και διακριτική παρουσία  ανθών,καραμέλας. Η "μπύρα της Παρασκευής" ήταν αυτή που έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση, ώστε οι μπύρες της Septem να γίνουν αγαπητές από το καταναλωτικό κοινό μπύρας. Μια εξαιρετική pale ale με ολόκληρο λυκίσκο των ποικιλιών Saaz & Nelson Sauvin. Η ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία 18-20 βαθμών Κελσίου και η  ωρίμανση κρατάει 5 εβδομάδες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι μια φρέσκια, μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπύρα που προτείνεται να σερβιριστεί στους 8 βαθμούς Κελσίου.

Το σώμα της είναι χάλκινο-πορτοκαλί και ο λευκός αφρός της συμπαγής μεγάλης διάρκειας. Αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών, σταφυλιού  και λυκίσκου, ενώ στη γεύση επικρατεί η ίδια γλυκιά άποψη με τα φρούτα, τη βύνη και κατόπιν τον λυκίσκο. Η επίγευσή της μακράς διάρκειας με τσιμπήματα πικράδας και παρουσία  ανθών,εσπεριδοειδών και διακριτικά καρυκευμάτων. Η τελευταία δημιουργία της Septem και προσωπικά η καλύτερη μπύρα που φτιάχνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας από ελληνικά χέρια. Μια εξαιρετική μπύρα με ολόκληρο λυκίσκο των ποικιλιών Styrian Golding & Tettnanger,  αλλά και προσθήκη μελιού (ανθόμελο) που προσδίδει ένα πολύ πιο γεμάτο σώμα στην μπύρα αυτή. Η ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου και υπάρχει  επαναζύμωση μέσα στη δεξαμενή. Στο μπουκάλι προτείνεται να την απολαύσουμε στους 10 βαθμούς Κελσίου ... 

Χρυσαφένιο το σώμα της. Αφρός λευκός που θα αναδειχθεί αμέσως στο ποτήρι, αλλά πολύ σύντομα θα εξαφανιστεί και θα περιοριστεί σε ένα δαχτυλίδι που θα κοσμεί το όμορφο περιεχόμενό της ...

Άρωμα: η επικράτηση του λυκίσκου είναι κι εδώ όπως και στην pale ale ολοφάνερη. Ευωδίες φρούτων (εσπεριδοειδών κυρίως) και βοτανοανθών έρχονται με την πρώτη στην επιφάνεια. Στην πορεία το άρωμα γίνεται ακόμη πιο ζεστό, με τον λυκίσκο να δίνει άλλο χαρακτήρα στην μπύρα, αφού αρχίζει να δένει καλύτερα με τα malts που ξεπετάγονται κι αυτά με το μέλι. Η αίσθηση του αρώματος που σου δίνει όταν ανέβει η θερμοκρασία θυμίζει πολύ μια tripel ale, ενώ αρχίζει να φαίνεται και μια άποψη ροδάκινου. Το ροδάκινο το αναγράφει και στην ετικέτα, αλλά μόλις στις πιο ψηλές θερμοκρασίες μπορεί να το αντιληφθείς καλύτερα. Το αλκοόλ , έστω και διακριτικά φαίνεται ...

 

Volkan Blonde Pilsner: Χρησιμοποιούμε  εξωτικό λυκίσκο και αναμιγνύουμε μέλι και κίτρο σε συγκεκριμένα στάδια της ζυθοποίησης. Η  pilsner μας εμπλουτίζεται με λυκίσκο κατά την ζύμωση,επιτυγχάνοντας την απόλυτη αρωματική τελειότητα. Σερβίρεται παγωμένη,συνοδεύοντας τέλεια κάθε μεσογειακό πιάτο.

Συστατικά: Νερό,βύνη κριθαριού,βύνη σιταριού,λυκίσκος,μαγιά,αρωματικό χαρμάνι μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου.

Χρώμα: Χρυσαφένιο δίαφανο κεχριμπαρένιο, αφρίζουσες φυσαλίδες και τέλειος απαλός αφρός.

Γεύση: Η όσφρηση διακρίνει αρώματα από κίτρινες βανίλιες με ελαφριούς τόνους από φρέσκο λυκίσκο,μέλι και πιπερόριζα. Στον ουρανίσκο, η santorini Blonde είναι χαμηλή σε οξύτητα. Φρουτώδης και πιπεράτη, αφήνει ένα μεταξένιο τελείωμα που διαρκεί.  

Canal dive Pilsner

Απαστερίωτη και αφιλτράριστη είναι μια αγνή και φυσική μπύρα, με ελαφρύ άρωμα και γεύση βύνης, με ελαφριές νότες από αυθεντικούς αγγλικούς και αμερικάνικους λυκίσκους. Είναι φυσικά θολή, πλούσια σε γεύση αλλά ευκολόπιοτη με την χαρακτηριστική πικράδα των Pilsner σε ισορροπία με τη βύνη και με ιδιαίτερη επίγευση.

 

Canal dive Brown Ale

Απαστερίωτη και αφιλτράριστη είναι μια αγνή και φυσική μπύρα με πλούσιο καφέ χρώμα, με ελαφρύ άρωμα και γεύση ψημένης βύνης και με ελαφριές νότες από αυθεντικούς αγγλικούς και αμερικάνικους λυκίσκους. Είναι φυσικά θολή, πλούσια σε γεύση αλλά ευκολόπιοτη με μέση πικράδα σε ισορροπία με τη βύνη και με ελαφριά γλυκία επίγευση.

 

 Aναψυκτικά

 Το cafe69 αποφάσισε να στηρίξει και να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Έτσι , μετά από την προτίμηση και προώθηση των ελληνικών ετικετών μπύρας, προχώρησε και σε συνεργασία με μια νέα ελληνική εταιρεία παραγωγής ελληνικών αναψυκτικών.

Αν αναζητάτε μια αυθεντική γεύση αναψυκτικών, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη σειρά αναψυκτικών Λουξ.

Τα αναψυκτικά Λουξ κυκλοφορούν σε 8 διαφορετικές γεύσεις - πορτοκάλι, λεμόνι, βύσσινο, mix, cola, γκαζόζα, σόδα και τόνικ. Η εταιρία, παραμένοντας πιστή στις αρχές της ποιότητας, της αγνότητας και της αξιοπιστίας που την διακρίνουν από το 1950, έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή, προσφέροντας γεύσεις ξεχωριστές, φυσικές και με έντονη την γεύση Ελλάδας. 

Με βασικό συστατικό το εξαιρετικής ποιότητας νερό Κεφαλοβρύσου, την προσθήκη φυσικών χυμών φρούτων και πρώτων υλών που έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και την ιδανική ισορροπία ανθρακικού, τα αναψυκτικά Λουξ ξεχωρίζουν και μαγεύουν όποιον τα δοκιμάσει. 

Κράτα το